Mohd
Mohd 01 Oct 2020
33
watermark logo
Advertisement will close in (5)
Ads

Seterusnya

Video 4 Sahabat Karib Mangsa Gas Karbon Monoksida Semasa Menaiki Feri Ke Pulau Jerejak
21 Sep 2020
Video 4 Sahabat Karib Mangsa Gas Karbon Monoksida Semasa Menaiki Feri Ke Pulau Jerejak
Mohd · 1014 Tontonan

⁣Erti Sebenar Sahabat, Hafiz Mahamad Buat Ramai Menangis

479 Tontonan
Dalam Viral

⁣⁣Erti Sebenar Sahabat, Hafiz Mahamad Buat Ramai Menangis

⁣Harini saya cancel semua kerja & meeting then fly ke Kelantan untuk angkat sahabat saya dari rumah ke hospital

Dia stroke disebabkan kerja kuat. 10 tahun dh kerja tempat tu, saya tahu mmg dia kerja setiap hari dari jam 8:30am sampai 11pm semata mata buat OT untuk dapat 2K sebulan

Bila kesihatan dia terjejas, saya tktau dia stroke. Dia kata dia demam & kaki sakit. Saya call & suruh dia berhenti, kerja dengan saya je

Last week, saya belikan dia ticket ke KL. Bila sampai je Airport, Ya Allah terkejut. Badan kurus kering, kaki kiri lemah. Terinjit injit

Lepas 5 hari jaga dekat KL, saya minta dia balik Kelantan untuk follow up hospital. Bila balik Kelantan, dia rest berapa hari then tak boleh bangun langsung

Saya call semalam, dia kata dh taktahan. Then saya decide pagi ni untuk terus fly Kelantan

Bila sampai rumah tadi, Ya Allah. Nak nangis tapi tahan, pakaikan dia spender baju & angkat dia ke hospital

Kami selalu mandi sungai kecik kecik dulu, ingat lagi. Bawah jambatan, kita 4 sahabat janji. Time tu saya cakap

“Siapa antara kita yg senang, kita tlg antara kita yg susah” & Alhamdulilah Allah bg saya rezeki, kemampuan untuk bantu sahabat ni

“Loh, aku pastikan kau sihat balik. Kau kerja dengan aku & kita berjuang sama sama” terus sihat loh!

📽 Hafiz Mahamad

Tunjukkan lagi
0 Komen sort Sort By

Komen Facebook

Seterusnya

Video 4 Sahabat Karib Mangsa Gas Karbon Monoksida Semasa Menaiki Feri Ke Pulau Jerejak
21 Sep 2020
Video 4 Sahabat Karib Mangsa Gas Karbon Monoksida Semasa Menaiki Feri Ke Pulau Jerejak
Mohd · 1014 Tontonan